fbpx
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα

Follow Us for more

Καλώς ήρθατε στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι έδρα του ομώνυμου δήμου και πρωτεύουσα του νομού Ρεθύμνης (κάτοικοι 32.468 2011). Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης, στην ανατολική πλευρά του Κόλπου του Αλμυρού (σε υψόμετρο μέσο 10). Πρόκειται για το τρίτο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά. Είναι το διοικητικό εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο του νομού Ρεθύμνης.

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός. Η γραφική και καλά οργανωμένη πόλη αποτελεί έναν παράδεισο για τον επισκέπτη που θέλει να περάσει ήρεμες διακοπές, κάνοντας περιπάτους στα γραφικά σοκάκια ή απολαμβάνοντας τις διαδρομές ανάμεσα στα ιστορικά και φυσικά μνημεία της περιοχής. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον πολεοδομικό της ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της βενετοκρατίας, με τις μεταβολές που επέφερε η τουρκική κατάκτηση και η συνεχής κατοίκηση έως τις μέρες μας. Έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παραδοσιακός οικισμός.

Ο Δήμος συνεισφέρει ενεργά στη διάσωση της ιστορικής κληρονομιάς όλων των ιστορικών περιόδων της παλιάς πόλης, την ανάδειξη και την προβολή του πολιτιστικού της χαρακτήρα, την τουριστική της ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και την ορθή ανάπτυξη των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων. Έχει προβλεφτεί και κατά μεγάλο μέρος, υλοποιηθεί ένα σύνολο έργων, που καλύπτουν όλα τα αντικείμενα που συνιστούν τη φυσιογνωμία της πόλης και είναι συνδεδεμένα με την ιστορία και την πολιτιστική και αρχιτεκτονική της παράδοσης.

Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα

Το Ενετικό Κάστρο της Φορτέτζας βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης(αφού είναι στην μύτη, στην άκρη πάνω στην θάλασσα) του Ρεθύμνου. Έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινά από την αρχαιότητα, όπου θεωρείται ότι ήταν νησίδα που στη διάρκεια των αιώνων ενώθηκε με τη στεριά, και φτάνει μέχρι την αποπεράτωση του φρουρίου από τους Ενετούς το 1580. Η Φορτέτζα αποτελεί το πιο σημαντικό μνημείο του Ρεθύμνου κι ένα από τα σημαντικότερα της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας, όχι μόνο για το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει (η Φορτέτζα φημίζεται ως το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο που κτίστηκε από τους Ενετούς), αλλά και για την μοναδική ομορφιά του μνημείου, την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη, και την ορατότητα του κάστρου από κάθε γωνιά της.

Η Φορτέτζα είναι επίσης γνωστή στο ευρύ κοινό για την πολιτιστική της δραστηριότητα: Φεστιβάλ, Συναυλίες και Θεατρικές Παραστάσεις από όλη την Ελλάδα τοποθετούν την Φορτέτζα ως έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της περιοδείας τους τα καλοκαίρια, αλλά και σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις από τον Δήμο Ρεθύμνης και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο και σε όλη την Κρήτη πραγματοποιούνται στο επιβλητικό αλλά συνάμα πανέμορφο κάστρο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Η Πλατεία Μικρασιατών βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου και είναι ίσως η πιο γνωστή πλατεία της πόλης. Γύρω από την Πλατεία Μικρασιατών βρίσκονται αξιόλογα μνημεία και πολιτιστικά κέντρα όπως το Τζαμί Νεραντζές, το Λαογραφικό Μουσείο, το Σπίτι του Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η Πλατεία έχει πάρει το όνομά της από τους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν εκεί μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης.  Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία της πόλης, όχι μόνο λόγω της ιστορίας και των σημαντικών κτηρίων που την περιβάλλουν αλλά και γιατί αποτελεί τόπο συνάντησης νέων ανθρώπων, οικογενειών, και ταξιδιωτών από πολλά μέρη του κόσμου παίρνοντας έτσι τον χαρακτήρα της πολιπολιτισμικότητας. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, δίνοντας άλλη μια ιδιότητα στην αγαπημένη, στους κατοίκους αλλά και σε όσους την επισκέπτονται, πλατεία.

Διοργάνωση Act for Art & Δήμος Ρεθύμνης

Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Services (η προπώληση ανοίγει στις Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 15€ Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Άνεργοι): 12€ Προφορά Τριημέρου: 32€ Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 Κάστρο Φορτέτζας Ρεθύμνου 22-23-24 Ιουλίου 2021
Εισιτήρια

Διοργάνωση Δήμος Ρεθύμνης

Είσοδος Δωρεάν Πλατεία Μικρασιατών 20-21 Ιουλίου 2021

Προπωληση Εισιτηριων

Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 Αθήνα 
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: (+030) 2107234567
 
 
 
Ηράκλειο:  Δαιδάλου 15
Ρέθυμνο:  Πλατεία Αγ. Στρατιώτη
Χανιά: Χατζημιχάλη Γιάνναρη 40-42
 
 
 
ΚΙΟΣΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
4 Μάρτυρες (Ωράριο 09:00 – 14:00)
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας

Act For Art
Production Design & Communication
 
Address. Προφήτη Δανιήλ 29, Βοτανικός 
Tel. (+030) 2114147157
Facebook.: Act For Art Production Design & Communication
Instagram: act.for.art

Δήμος Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ

Σχεδιασμός Επικοινωνιακού υλικού και λογοτύπου : xMx GRAPHIC

All rights reserved. Powered by Infinity Code 

Rethymnon
Ρέθυμνο