fbpx

Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου

22-23-24 Ιουλίου

Φέτος το καλοκαίρι, η πόλη του Ρεθύμνου θα πάλλεται στο ρυθμό, στα χρώματα και την παράδοση των κρουστών! Δημιουργία, αλληλεπίδραση, κίνηση, και έκφραση συναισθημάτων, σε ένα πολύκροτο Φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές κάτω από τον έναστρο ρεθυμνιώτικο ουρανό τον Ιούλιο, στην κάρδια του καλοκαιριού! Η Act for Art σε συνδιοργάνωση και υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης διοργανώνει το “Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου” που θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του το καλοκαίρι 2021.

Καλεσμένοι από το εξωτερικό, μεγάλα ονόματα της διεθνούς κοινότητας κρουστών, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής, καθώς και σημαντικοί μουσικοί από την Κρήτη, θα αφηγηθούν την δική τους ιστορία σε έναν διαπολιτισμικό μουσικό διάλογο, που θα ορίζεται από μια πανδαισία ήχων και ρυθμών, μια μουσική γιορτή για όλες τις ηλικίες.

Αρχέγονη παράδοση, world music, street culture, flamenco, σύγχρονη μουσική, συνθέτουν ένα μουσικό μωσαϊκό που μέσα από την τέχνη των κρουστών θα αναδείξει το Φεστιβάλ σε ένα τριήμερο γεμάτο ρυθμό!

Πλαισιωμένο από εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης της μουσικής των κρουστών μέσα από άλλες τέχνες το Φεστιβάλ αναδεικνύει τον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του χαρακτήρα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών Ρεθύμνου, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Τάκη Βασιλείου, έχει ως στόχο να μπει στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων μουσικών Φεστιβάλ, και να γίνει θεσμός, στεγάζοντας κάθε καλοκαίρι τη μαγεία της αρχέγονης τέχνης των κρουστών στην πόλη του Ρεθύμνου.

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

 Φορτέτζα

Οι κεντρικές συναυλίες του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας, ένα μοναδικό μνημείο που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Μουσικοί και κοινό από διαφορετικά μέρη του κόσμου θα συναντηθούν σε έναν οικουμενικό μουσικό διάλογο, μια μοναδική γιορτή που απευθύνεται σε όλους!

Στις συναυλίες θα συμμετέχουν από το εξωτερικό οι: Itamar Doari (Ισραήλ) The Bucket Boy (Matthew Pretty) (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), και από Ελλάδα οι: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βαγγέλης Καρίπης, Haig Yazdjian, Τάκης Φαραζής, Percussion 4 One feat. Tigran Sargsyan, De Todas Formas, Πέτρος Βαρθακούρης, Παντελής Ντζιάλας. Θα συμμετέχουν επίσης τοπικές μπάντες από την Κρήτη: οι Topos, οι Al Hanim Trio, και οι Σκίουρο 5 feat. Μαρία Κώτη.

Πρόγραμμα Συναυλιών

Πέμπτη 22/07 | Έναρξη 20:15

• TOPOS • PERCUSSION 4 ONE feat. TIGRAN SARGSYAN • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
Εισιτήρια

Παρασκευή 23/07 | Έναρξη 20:15

• ΣΚΙΟΥΡΟ 5 feat. ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ • THE BUCKET BOY (MATTHEW PRETTY) • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΙΠΗΣ
Εισιτήρια

Σάββατο 24/07 | Έναρξη 20:15

• AL HANIM TRIO • DE TODAS FORMAS • ITAMAR DOARI
Εισιτήρια

Διοργάνωση Act for Art & Δήμος Ρεθύμνης

Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Services (η προπώληση ανοίγει στις Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 15€ Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Άνεργοι): 12€ Προφορά Τριημέρου: 32€ Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 Κάστρο Φορτέτζας Ρεθύμνου 22-23-24 Ιουλίου 2021
Εισιτήρια

Διοργάνωση Δήμος Ρεθύμνης

Είσοδος Δωρεάν Πλατεία Μικρασιατών 20-21 Ιουλίου 2021

Προπωληση Εισιτηριων

Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 Αθήνα 
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: (+030) 2107234567
 
 
 
Ηράκλειο:  Δαιδάλου 15
Ρέθυμνο:  Πλατεία Αγ. Στρατιώτη
Χανιά: Χατζημιχάλη Γιάνναρη 40-42
 
 
 
ΚΙΟΣΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
4 Μάρτυρες (Ωράριο 09:00 – 14:00)
 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας

Act For Art
Production Design & Communication
 
Address. Προφήτη Δανιήλ 29, Βοτανικός 
Tel. (+030) 2114147157
Facebook.: Act For Art Production Design & Communication
Instagram: act.for.art

Δήμος Ρεθύμνου – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ

Σχεδιασμός Επικοινωνιακού υλικού και λογοτύπου : xMx GRAPHIC

All rights reserved. Powered by Infinity Code 

Rethymnon
Ρέθυμνο